Покрет трећег доба: “Хоћемо да пензије дугорочно прате плате”

Покрет трећег доба Србије и његови чланови из редова пензионера и најстарије популације наших грађана су веома обрадовани вешћу да је председник Републике Србије Александар Вучић подржао залагање ПУПС-а и њеног председника Милана Kркобабића у вези сигурности и редовности пензија, изјавио је у писаној изјави председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије Момчило Талијан.

- Хоћемо да дугорочно пензије не заостају за растом зарада. Пружамо пуну подршку нашем председнику Србије Александру Вучић и његовом интензивном раду на унапређењу положаја старијих у Србији, а који се годинама истински залаже за болји живот пензионера - нагласио је Талијан.

Иначе, Покрет трећег доба Србије се залаже за формулу "3П - Пензије Прате Плате", чијом применом би се пензије усклађивале искључиво према расту зарада у јавном сектору, истакао је Талијан.

- Kонкретно, остваривање постулата да "3П - пензије прате плате". То је најбољи прилог остваривању Меморандума између Савеза пензионера Србије, ПУПС-а и Покрета Трећег доба Србије, који смо прошле јесени, као ререзентативне организације трећег доба, сви заједно потписали - казао је Талијан.

Талијан наводи, како су у току регионалне културне и спортско рекреативне манифестације корисника пензија широм Србије тзв. олимпијаде спорта здравља и културе пензионера.

- Тако да ћемо ову вест са радошћу поделити међу нама и током међугенерацијског дружења и са још више елана показати да друштво и државно руководство може да рачуна на нас - рекао је Талијан.

преузето са портала Pink.rs
pink.rs | POKRET TREĆEG DOBA SRBIJE - HOĆEMO DA PENZIJE DUGOROČNO PRATE PLATE! TALIJAN: Obradovani smo vešću da je Vučić podržao zalaganje Milana Krkobabića u vezi sigurnosti i redovnosti penzija!

Previous
Previous

И Неготин је био домаћин регионалне Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба

Next
Next

У Нишу одржана Регионална олимпијада спорта, здравља, културе и екологије трећег доба