Формирано волонтерско саветовалиште Покрета ТДС за подршку здравом старењу

У организацији проф. др Момчила Талијана, председника Извршног одбора Покрета Трећег доба Србије, формирано је Волонтерско саветовалиште Покрета ТДС за подршку здравом старењу.

Оснивачки састанак овог новог облика остваривања делатности и непосредног начина рада Покрета ТДС одржан је 1. августа 2023. године у просторијама Високе здравствене школе струковних студија ''МЕДИКА'' у Београду.

За председника Волонтерског саветовалишта изабрана је докторка Меланија Илић, саветница у поменутој Високој здравственој  школи, а за њеног заменика изабрана је Данијела Јевтић, лекар у Градском заводу за хитну медицинску помоћ Београда.

Очекује се да припадницима трећег доба Саветовалиште нарочито припомогне и подржи решавање бројних здравствених проблема и превенције истих (проблем утицаја ризико фактора на настанак хроничних незаразних болести код старијих, проблеми везани за настанак повреда код старијих, проблеме који узрукују поремећаје менталног здравља и проблем инконтиненције код старијих). Поред тога, Саветовалиште ће пружати низ услуга кроз индивидуални и групни рад усмерених на развијање адекватних вештина потребних за ношење са изазовима и превазилажење проблема са којима се сусрећу лица у овом раздобљу живота.

Посебно је важно да Саветовалиште допринесе да старији људи препознају значај превентивних програма на њихову мању изложеност негативним утицајима и појавама.

Previous
Previous

Друга Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба Војводине одржана у Зрењанину

Next
Next

Отворена школа “Креативно дете”