У Параћину одржана регионална олимпијада спорта, здравља и културе ПТД Србије за поморавски округ

Олимпијаду je отворио проф. др Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије и Покрета ТДС, а затворио је проф. др Момчило Талијан, председник ИО Пoкрета ТДС.

Више у наставку (преузето са сајта novosti.rs):

“Девет пензионерских екипа са око 60 учесника из шест општина Поморавског округа одмерило је данас свој умеће у Параћину у неколико спортских дисциплина на манифестацији под називом Мини олимпијада спорта, здравље и културе трећег доба.

Играли су се кошарка, фудбал, шах и пикадо, а дисциплине су биле још брзо ходање-штафета и стрељаштво.

Свечана церемонија отварања одржана је испред Спортског центра „7. јул“. У име организатора госте су поздравили заменик председника општине Параћин Милан Симић, председник параћинског удружења пензионера Витомир Ђорђевић и председник Савеза пензионера Србије, професор Андреја Савић, који је Олимпијаду званично отворио.

Савић је оценио да Параћин има одличну спортску инрфаструктуру за одржавање оваквих манифестација, док је општинска организација пензионера била технички организатор, уз подршку Покрета трећег доба.

- Ова манифестација је једна од важнијих активности Савеза пензионера Србије јер обезбеђује окупљање и интеракцију најстаријих суграђана – рекао је Савић, додавши да ће током дана бити одржан састанак са свих пет општинских организација Поморавског округа, а председници ће се информисати о важним статусним питањима пензионера, те о ситуацији која се односи на актуелну висину пензија и остале ствари значајне за ту популацију.

Параћин, који је био град домаћин, представљале су три екипе. Такмичења су завршена на опште задовољство, уз дружење, јер ко је победник - за учеснике најмање је било битно.”

Previous
Previous

Културно-спортски сусрети Шумадије - Топола 2021

Next
Next

Допис председника ИО ПТД у вези са литерарним конкурсом и ликовном колонијом