Видовданско дружење поводом припрема за 16. Олимпијаду трећег доба

Под називом “ВИДОВДАНСКО ДРУЖЕЊЕ ПОВОДОМ ПРИПРЕМА ЗА 16. ОЛИМПИЈАДУ ТРЕЋЕГ ДОБА” у среду, 28. јуна 2023. године у Пословном клубу Покрета ТДС, у Милеве Марић Ајнштјн 26, Нови Београд, одржан је радни састанак руководилаца тимова Организационог одбора 16. олимпијаде ТДС која ће се одржати у Врњачкој Бањи.

Састанку су присуствовали проф. др Андреја Савић, председник САПЕНС, члан Организационог одбора, мр Драгана Калиновић, председница Покрета ТДС и Организационог одбора Олимпијаде ТДС, проф. др Момчило Талијан, председник ИО Покрета ТДС и ИО Организационог одбора Олимпијаде ТДС, као и представници готово свих оперативних тимова за припрему Олимпијаде.

Састанак је отворио,  поздравио присутне и подсетио на значај Видовдана у историји српског народа проф. др Момчило Талијан.

Потом је проф. др Андреја Савић, донедавно председник Покрета ТДС, говорио о до сада предузетим корацима на организацији овогодишње Олимпијаде. Указао је да ће модел бити по матрици из претходне године – регионална такмичења, па централна завршна манифестација. Сутра (29.06.2023) одржава се у Обреновцу Београдска олимпијада; следи одржавање олимпијада у свих 24 округа, за Војводину ће бити у Зрењанину, а одржаће се и на Косову и Метохији у Грачаници – све то биће завршено у организацији Савеза пензионера Србије до половине септембра. Организација финалног догађаја поверена је Покрету ТДС и одржаће се у Врњачкој Бањи 1. октобра на Међународни дан старих, када се активирају и нове пензионерске картице (за које се до сада пријавило око 650 000 пензионера). Новоизабрани руководећи тим Покрета ТДС ће са Организационим одбором разрадити програм манифестације која ће трајати три дана.

Што се реализације програма тиче, одржана је смотра фолклорних ансамбала у Лесковцу; биће и смотра хорова у Нишу, тако да ће се на завршној манифестацији окупити и победници у спорту по регионима и победници смотри у културним делатностима. Преко Фонда ПИО обезбеђен је наменски део средстава, али су она недовољна па су почели и разговори са спонзорима.

Проф. Савић је констатовао да је већина присутних била учесник у организацији претходне године, те да му је драго што је тим који је добро обавио тај посао поново на окупу.

Проф. Талијан као и представници тимова изнели су низ конкретних запажања и предлога везаних за организацију завршне смотре у Врњачкој Бањи.

Андреја Савић је поздравио нову председницу Покрета ТДС мр Драгану Калиновић и констатовао да је ово почетни састанак у пленуму, а да предстоји рад по тимовима; истакао је да је обезбеђење извора финансирања на председници, њему и председнику Извршног одбора, а да, обзиром да је ово државотворна манифестација, очекује да ће и ове, као и прошле године, Председник Републике прихватити покровитељство.

Изразио је уверење да је у новој председници Покрет добио изузетно појачање која ће направити добру везу са Фондом ПИО и све што се односи на кориснике пензија.

Мр Драгана Калиновић је изразила задовољство оним што је чула и рекла да је ту "да добије задатке и да их реализује". Момчило Талијан је захвалио новој председници на таквом ставу, обавестио је да се налази у просторијама које су изнајмљене од Града, да је то простор који се користи за састанке и неке од активности клубова Покрета.

Ова, на неки начин, примопредаја дужности председника Покрета ТДС настављена је у пријатној неформалној атмосфери у Клубу.

Previous
Previous

Позив за учешће у активностима у оквиру 16. Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба

Next
Next

Позив за дружење у Пословном клубу Покрета трећег доба Србије